Diplomerad skrivterapeut

Är du nyfiken på terapeutiskt skrivande?

Vill du?

  • Hjälpa människor att utvecklas och läka genom skrivande?
  • Lära dig att skapa eget arbetsmaterial för just din yrkesroll?
  • Kunna vägleda dig själv i ditt arbete?

Den här utbildningen vänder sig till dig som i din yrkesroll arbetar för att utveckla, behandla, stödja eller motivera andra människor. Utbildningen till diplomerad skrivterapeut är användbar för alla som arbetar inom vård och omsorg eller på annat sätt med människors utveckling och hälsa. Du kanske är lärare, diakon, präst, terapeut eller verksam inom socialt behandlingsarbete. Här får du lära dig hur du kan använda skrivandet som ett effektivt verktyg för läkning och utveckling.

Kursens syfte är att ge dig praktiskt kunskap och ett extra verktyg i ditt möte med andra människor, både i din yrkesutövning och i ditt övriga liv. Under kursen får du lära dig hur du skall använda det terapeutiska skrivandet i ditt arbete. Både hur du kan jobba med det direkt i rummet med individen eller hur du kan använda det som hemuppgift. Vi kommer också gå igenom hur du själv kan bli hjälpt av det terapeutiska skrivandet i ditt arbete. Hur du till exempel kan komma över ett svårt samtal eller släppa en situation innan du avslutar din dag. Du får därför inte bara kunskap i att hjälpa individerna du möter utan också i att ta hand om dig själv.

Kontakta oss

INFORMATION

Den här utbildningen vänder sig till dig som i din yrkesroll arbetar för att utveckla, behandla, stödja eller motivera andra människor.

 

Start

April

Plats

Bergströms, Malmö

 

Antal

12 st per kurs

Intresseanmälan