Aldrig för sent att vända blad

Företaget Eva jobbade för gick i konkurs och Eva bestämde sig ganska snart därefter att stå på egna ben.

 

Eva är en av Bergströms tidigare elever har gått från att arbeta som grafiker till att driva eget som terapeut. Det var en tidningsartikel som var vägen in i den terapeutiska branschen för Eva. Artikeln handlade om en coach som berättade om en livsförändring vilket gjorde Eva så pass inspirerad att hon själv valde att gå till en coach. Väl där blev inte Eva besviken, tvärtom, mer tilltalad och lockad av arbetet vilket ledde till att hon själv utbildade sig till coach.

”Jag gick 10 ggr till en coach och sedan visste jag vad jag ville göra med mitt liv”.
Efter sin coachutbildning startade Eva eget företag som säljcoach, Eva berättar att det ibland kunde kännas motigt att sälja, men själva coachingen, den tröttnade hon inte på. När ett arbete som jobbcoach dök upp var Eva inte sen att haka på och här passande hon som handen i handsken. Dock märkte hon redan tidigt i arbetet att personerna hon träffade ofta mådde psykisk dåligt, och att de kunde stå i kö för att få hjälp under väldigt lång tid. “Det var sköra människor, inte sällan led de av både ångest och depression”. Trots att Eva trivdes bra på sitt arbete kändes branschen osäker och när en väninna berättade om hur hon blivit hjälpt av en KBT-terapeut blev Eva återigen nyfiken, läste på och bestämde sig för att gå en utbildning.

Att Eva är nyfiken och driftig råder ingen tvivel om men hon bär också ett stort mod, hur vågade du satsa på utbildningen, frågade jag. Eva var 56 år när hon började läsa till KBT-terapeut och visst hade hon tankar om att han kanske var för gammal. Jag är en känslomänniska, svarar hon, jag kör bara, tänker inte så mycket. Jag sålde min bil för att lösa finansieringen.

Att hon valde att utbilda sig till KBT-terapeut är inget hon ångrar. Mitt yrkesval har idag gjort att jag kan jobba med de svåraste fallen. Jag känner mig tryggare i mitt jobb och även om jag i mitt företag inte arbetar med regelrätt behandling kan jag tipsa dem om att gå till en terapeut, ge dem en lapp om tankefällor eller säga till dem att de förmodligen lider av en depression. Hennes kunskapsbank har blivit större, och den delar hon givmilt med sig utav.

 

 


Eva bär inte bara mod att byta riktning mitt i livet, från grafisk design till samtal, eller till att hoppa på nya utbildningar. Hon har nu efter sin utbildning till KBT-terapeut hos Bergströms nu återigen startat ett företag. ”Jag gjorde en affärsplan och sökte starta eget bidrag” berättar Eva.

Vad gör du i dag i ditt företag, frågar jag. Eva berättar att hon fortsatt jobbar med coaching som underkonsult åt arbetsförmedlingen. Hon jobbar också med karriärrådgivning och är utbildad alkohol- och drogterapeut och erbjuder rehabliteringspaket till företag.

Man kan hjälpa människor bara genom att lyssna, säger Eva. Men också genom att ställa rätt frågor.

Jag blir fylld av inspiration och värme efter vårt samtal och tar med mig att det aldrig är fel att byta riktning i livet, tvärtom. Och något jag också påminns om är att även om livet ibland visar på hinder och motstånd, så som uppsägningar eller brister i ekonomin, så finns det alltid lösningar. Så som att tex sälja sin bil och som att starta eget.

Något jag tar med mig från vårt samtal är att det aldrig är försent att vända blad. Vi har varje dag möjligheten att starta upp från ett tomt blad, oavsett ålder och omständigheter <3

Tack Eva för vårt samtal och lycka till med ditt företag.

0
Feed