KBT Terapeut utbildning

GRUNDLÄGGANDE PSYKOTERAPI, KBT Steg 1

KBT-terapeut, fyra terminer, motsvarande 45 hp

En grundutbildning i KBT kompletterar många andra yrken och är också grund för legitimationsgrundande utbildningar i psykoterapi.

  • Kognitiva förhållningssätt och kognitiva metoder vinner mark överallt. Snart förväntas all personal som arbetar inom vård, behandling och skola, ja i princip alla som arbetar nära andra människor, ha en grund i kognitiv terapi oavsett annan utbildning.
  • En sådan grundutbildning kallades för steg 1-utbildning och var exklusiv. Få personer var före år 2000 grundutbildade i KBT. Grundläggande KBT-utbildning är som sagt meriterande för många yrken framför allt inom vård och behandling och intresset ökar även inom psyko­socialt arbete, HR-/personalområdet, rehabiliterare, pedagoger, anställda inom ideella sektorn.
  • Bergströms grundläggande utbildning i psykoterapi ger eleven mer än många andra liknande utbildningar: Bland annat genom att ge introduktion till den tredje vågens terapier, utöver de generella KBT-kunskaperna samt ges möjligheten att söka vidare till steg-2.

Intresseanmälan till KBT-utbildning

Intresseanmälan bör vi få redan nu, gärna ett år i förväg och helst fyra månader innan start! Restplatser kan finnas, så hör av dig även om det är nära utbildningsstart!

Skriv ett mail till anna.s@bergstroms.org. Inkludera följande i ditt mail till oss

  • Vad du heter, hur vi når dig på telefon, mail och postadress
  • Vad du gör idag, vad du gjort tidigare, t ex utbildningar, arbeten, erfarenheter
  • Övrigt, som t ex intressen, fritidssysslor, familj, eller något du tycker vi bör veta om dig
  • I princip vill vi veta ”vem du är” – detaljer behövs inte men vi vill få en uppfattning om dig oavsett vad du gjort tidigare
  • Varför du vill gå Bergströms KBT-utbildning och/eller hur du hoppas ha nytta av den? Det är viktigt!
  • Uppge gärna om du gått egenterapi och ev orienteringskurs i KBT samt i så fall när och var.

Jag vill därefter intervjua dig (om vi inte tidigare talats vid) per telefon eller att du besöker oss.

Beslutet om antagning till utbildningen grundas på en samlad bedömning av tidigare utbild­ningar, arbetserfarenheter, ansökningstexten, intervjun och referenser som kan komma att begäras.

Efter ansökan, samtal och antagningsbeslut får du ett avtal på mail. När du accepterat avtalet till mig på telefon, mail eller sms, postar jag två avtal till dig för underskrift. När både du och jag undertecknat avtalen och du betalat din antagningsavgift (vänta på faktura) så är utbildnings­platsen säkrad för dig. Om din arbetsgivare betalar utbildningen ska även den beslutsfattaren underteckna avtalet.

Kontakta oss

KBT Steg 1

Deltid, två år, 46 heldagar inkl handledning, motsv 45 hp

 

Kommande KBT utbildningar
30-31 augusti 2024 Stockholm
13-14 september Göteborg

 

Plats

Centralt i Stockholm, Göteborg eller Malmö

 

Utbildningen är auktoriserad av sfKBT sedan februari 2019

Intresseanmälan logga för SF KBT