• Psykoterapi
  17/06/2024 0 Kommentarer
  En Djupdykning i Psykoterapi: Vad Varje Blivande Terapeut Bör Veta

  Psykoterapi är en mångfacetterad disciplin som spänner över olika teoretiska tillvägagångssätt och praktiker för att behandla psykiska störningar och främja psykisk hälsa. I denna artikel kommer vi att utforska de olika aspekterna av psykoterapi, inklusive de mest effektiva terapiformerna, utbildningsvägar och yrkesroller inom fältet. Texten syftar till att vara en omfattande guide för blivande psykoterapeuter, såväl som för de som utbildar dem.

  Läs mer
 • Ångesthantering
  17/06/2024 0 Kommentarer
  Ångesthantering: En Grundlig Guide för Blivande A-terapeuter

  Ångesthantering är en kritisk kompetens för många terapeuter, särskilt för de som önskar specialisera sig som A-terapeuter—terapeuter fokuserade på ångeststörningar. Denna artikel är designad för att ge en omfattande översikt över ångesthantering, dess teoretiska grunder, praktiska tillämpningar och utbildningsvägar för blivande A-terapeuter. Genom att förstå och behärska ångesthantering kan terapeuter erbjuda effektiv hjälp till klienter som kämpar med ångest och förbättra deras livskvalitet markant.

  Läs mer
 • Utbildning till Beroendeterapeut
  06/05/2024 0 Kommentarer
  Utbildning till Beroendeterapeut

  Beroendeterapi är ett specialiserat område som fokuserar på behandling av individer som kämpar med olika former av beroende, inklusive drog-, alkohol-, spel- och beteendemässiga beroenden. I denna artikel kommer vi att utforska vad det innebär att vara en beroendeterapeut, vilka utbildningar och kvalifikationer som krävs, samt vilka färdigheter och tekniker som är viktiga i yrket.

  Kontakta oss

  Läs mer
 • 01/08/2022 - Jessica 0 Kommentarer
  Drömmer du om att bli KBT-terapeut?

  Grundläggande psykoterapiutbildning, KBT steg 1
  En grundutbildning i KBT kompletterar många andra yrken och är också grund för legitimationsgrundande utbildningar i psykoterapi.

  Läs mer
 • 14/06/2022 - Jessica 0 Kommentarer
  KBT steg ett i Göteborg!

  Drömmer du om att bli terapeut?

  Läs mer
 • 11/03/2022 - Anna 0 Kommentarer
  Recensioner från våra elever

  “I stort riktigt bra och inspirerande. Inspirerande att få kunskaperna och jag ser verkigen frm emot att få hjälpa andra människor” /ATU åk 1 elev

   

  “Jag är nöjd och har ingenting att “klaga” på. Adekvata ämnen att lära sig och möjlighet till bred kunskap erbjuds. Jag upplever att utbildningen är väl genomtänkt med ett pegagogiskt upplägg och en tydlig struktur” /ATU åk 2 elev

   

  “Jag är mycket nöjd med utbildningen. Mycket ny kunskap som kommer till användning i mitt yrke. En ökad förståelse för SRS/ångest syndrom samt hur man behandlar. Det enda jag saknat är fysiska möten under pandemin. Det har gått bra med gruppdagar och seminarier på nätet, men det påverkar diskussionen och kvalitén på samtalen…” /ATU åk 3 elev

  Läs mer
 • 11/03/2022 - Jessica Hjert Flod 0 Kommentarer
  Aldrig för sent att vända blad

  Företaget Eva jobbade för gick i konkurs och Eva bestämde sig ganska snart därefter att stå på egna ben.

   

  Eva är en av Bergströms tidigare elever har gått från att arbeta som grafiker till att driva eget som terapeut. Det var en tidningsartikel som var vägen in i den terapeutiska branschen för Eva. Artikeln handlade om en coach som berättade om en livsförändring vilket gjorde Eva så pass inspirerad att hon själv valde att gå till en coach. Väl där blev inte Eva besviken, tvärtom, mer tilltalad och lockad av arbetet vilket ledde till att hon själv utbildade sig till coach.

  ”Jag gick 10 ggr till en coach och sedan visste jag vad jag ville göra med mitt liv”.
  Efter sin coachutbildning startade Eva eget företag som säljcoach, Eva berättar att det ibland kunde kännas motigt att sälja, men själva coachingen, den tröttnade hon inte på. När ett arbete som jobbcoach dök upp var Eva inte sen att haka på och här passande hon som handen i handsken. Dock märkte hon redan tidigt i arbetet att personerna hon träffade ofta mådde psykisk dåligt, och att de kunde stå i kö för att få hjälp under väldigt lång tid. “Det var sköra människor, inte sällan led de av både ångest och depression”. Trots att Eva trivdes bra på sitt arbete kändes branschen osäker och när en väninna berättade om hur hon blivit hjälpt av en KBT-terapeut blev Eva återigen nyfiken, läste på och bestämde sig för att gå en utbildning.

  Att Eva är nyfiken och driftig råder ingen tvivel om men hon bär också ett stort mod, hur vågade du satsa på utbildningen, frågade jag. Eva var 56 år när hon började läsa till KBT-terapeut och visst hade hon tankar om att han kanske var för gammal. Jag är en känslomänniska, svarar hon, jag kör bara, tänker inte så mycket. Jag sålde min bil för att lösa finansieringen.

  Att hon valde att utbilda sig till KBT-terapeut är inget hon ångrar. Mitt yrkesval har idag gjort att jag kan jobba med de svåraste fallen. Jag känner mig tryggare i mitt jobb och även om jag i mitt företag inte arbetar med regelrätt behandling kan jag tipsa dem om att gå till en terapeut, ge dem en lapp om tankefällor eller säga till dem att de förmodligen lider av en depression. Hennes kunskapsbank har blivit större, och den delar hon givmilt med sig utav.

   

   


  Eva bär inte bara mod att byta riktning mitt i livet, från grafisk design till samtal, eller till att hoppa på nya utbildningar. Hon har nu efter sin utbildning till KBT-terapeut hos Bergströms nu återigen startat ett företag. ”Jag gjorde en affärsplan och sökte starta eget bidrag” berättar Eva.

  Vad gör du i dag i ditt företag, frågar jag. Eva berättar att hon fortsatt jobbar med coaching som underkonsult åt arbetsförmedlingen. Hon jobbar också med karriärrådgivning och är utbildad alkohol- och drogterapeut och erbjuder rehabliteringspaket till företag.

  Man kan hjälpa människor bara genom att lyssna, säger Eva. Men också genom att ställa rätt frågor.

  Jag blir fylld av inspiration och värme efter vårt samtal och tar med mig att det aldrig är fel att byta riktning i livet, tvärtom. Och något jag också påminns om är att även om livet ibland visar på hinder och motstånd, så som uppsägningar eller brister i ekonomin, så finns det alltid lösningar. Så som att tex sälja sin bil och som att starta eget.

  Något jag tar med mig från vårt samtal är att det aldrig är försent att vända blad. Vi har varje dag möjligheten att starta upp från ett tomt blad, oavsett ålder och omständigheter <3

  Tack Eva för vårt samtal och lycka till med ditt företag.

  Läs mer
 • 07/01/2022 - Anna 0 Kommentarer
  sfKBT

  Bergströms KBT steg-1 utbildning är sedan 2019 auktoriserad av sfKBT.

  https://www.sfkbt.se/
   

  Läs mer
 • 13/09/2021 - Jessica Hjert Flod 0 Kommentarer
  Självomhändertagande för dig som tar hand om andra

  Att arbeta med människor som mår dåligt är ofta krävande, och inom socialt arbete, där man arbetar med att ta hand om andra. Är det lätt att glömma bort att ta hand om sig själv. För att orka med och hålla på lång sikt är det därför viktigt att ta hand om sig själv och få återhämtning.

  Läs mer
 • 06/09/2021 - Jessica Hjert Flod 0 Kommentarer
  Poddtips

  Intresserad av terapi och/eller av att starta upp en egen praktik? Här kommer lite poddtips på ämnet:

  The adult chair
  The grow your privat practice show
  The private practice startup podcast
  Private practice workshop
  The therapist experience
  Vilka är dina favoritpoddar?
   

  Läs mer
 • 30/08/2021 - Jessica Hjert Flod 0 Kommentarer
  Elever söker utbildningsklienter -vill du går i terapi?

  Eleverna på Bergströms tar sina två sista terminer emot patienter under handledning. Nu söker några av våra elever efter klienter. Så är du nyfiken på att gå i terapi eller känner någon som är i behov av det. Anmäl då gärna ditt intresse! Terapin kan ske online, det spelar därför ingen roll vart du bor och man har vanligtvis 10-12 träffar under ca 45 minuter för en lägre utbildningskostnad.

  Så känner du någon som önskar hjälp med någon form av fobi, lättare depression, ångestproblematik, sorg, stress, skilsmässa, utmattning eller sviktande självförtroende är du välkommen att höra av dig till mig på jessica.h@bergstroms.org eller maria.b@bergstroms.org för mer information.
   
  Dela gärna!

  Läs mer
 • 09/08/2021 - Jessica Hjert Flod 0 Kommentarer
  Höstens träffar

  Speciella tider kräver speciella lösningar och fortfarande får vi påminna oss om att allt inte är som vanligt. När pandemin slog till fick Bergströms likt många andra företag ställa om. Den digitala lösningen är således ganska ny för oss och var inget varken elever eller lärare önskade. Vi är medvetna om att det kan bli teknikstrul, att sammanhållningen i klassen inte växer sig lika stark online och att det ibland kan vara svårt att hålla koncentrationen sittande stirrandes på en dator.

  Trots att vi ser en förbättring av coronaläget (just nu), kan vi inte tvinga människor att fysiskt vara på plats som vi gjorde förr. Vi hyser stor respekt för corona, men också för våra lärare och elever. Till hösten kommer vi därför att erbjuda träffar både på plats och digitalt. Men vet att det samtidigt inte blir detsamma eftersom vissa kommer att välja digitala möten framför fysiska och tvärtom.Vi försöker att tillfredsställa era önskemål och behov men i nuläget är det svårt då alla vill olika och vi inte kan ställa för höga krav.

  Läs mer
 • 02/08/2021 - Jessica Hjert Flod 0 Kommentarer
  Köp och sälj studentlitteratur

  Vi vet att det kan vara kostsamt med all litteratur när man utbildar sig. Därför vill vi gärna tipsa dig om att köpa begagnad kurslitteratur på tex:

  Studentapan.se
  Campusbokhandeln
  Kurslitteratur.se
  Ett annat sätt att minska kostnaderna är att låna böcker på ditt bibliotek eller på ditt närmsta universitetsbibliotek. Du kan också komma överens med kurskamrater vilka böcker ni var och en ska köpa och sedan låna av varandra. Ett tips kan vara att köpa de böcker du känner dig mest intresserad av och tror att du kommer att ha nytta av i framtiden och försöka låna resten. Några av böckerna finns också tillgängliga som e-böcker vilket både minskar kostnaden och platsen i bokhyllan.

  Har du andra tips när det kommer till kurslitteratur? Dela gärna med dig i en kommentar (eller till en klasskamrat) ☺️.

  Läs mer
 • Psykoterapi
  17/06/2024 0 Kommentarer
  En Djupdykning i Psykoterapi: Vad Varje Blivande Terapeut Bör Veta

  Psykoterapi är en mångfacetterad disciplin som spänner över olika teoretiska tillvägagångssätt och praktiker för att behandla psykiska störningar och främja psykisk hälsa. I denna artikel kommer vi att utforska de olika aspekterna av psykoterapi, inklusive de mest effektiva terapiformerna, utbildningsvägar och yrkesroller inom fältet. Texten syftar till att vara en omfattande guide för blivande psykoterapeuter, såväl som för de som utbildar dem.

  Läs mer
 • Ångesthantering
  17/06/2024 0 Kommentarer
  Ångesthantering: En Grundlig Guide för Blivande A-terapeuter

  Ångesthantering är en kritisk kompetens för många terapeuter, särskilt för de som önskar specialisera sig som A-terapeuter—terapeuter fokuserade på ångeststörningar. Denna artikel är designad för att ge en omfattande översikt över ångesthantering, dess teoretiska grunder, praktiska tillämpningar och utbildningsvägar för blivande A-terapeuter. Genom att förstå och behärska ångesthantering kan terapeuter erbjuda effektiv hjälp till klienter som kämpar med ångest och förbättra deras livskvalitet markant.

  Läs mer
 • Utbildning till Beroendeterapeut
  06/05/2024 0 Kommentarer
  Utbildning till Beroendeterapeut

  Beroendeterapi är ett specialiserat område som fokuserar på behandling av individer som kämpar med olika former av beroende, inklusive drog-, alkohol-, spel- och beteendemässiga beroenden. I denna artikel kommer vi att utforska vad det innebär att vara en beroendeterapeut, vilka utbildningar och kvalifikationer som krävs, samt vilka färdigheter och tekniker som är viktiga i yrket.

  Kontakta oss

  Läs mer
 • 01/08/2022 - Jessica 0 Kommentarer
  Drömmer du om att bli KBT-terapeut?

  Grundläggande psykoterapiutbildning, KBT steg 1
  En grundutbildning i KBT kompletterar många andra yrken och är också grund för legitimationsgrundande utbildningar i psykoterapi.

  Läs mer
 • 14/06/2022 - Jessica 0 Kommentarer
  KBT steg ett i Göteborg!

  Drömmer du om att bli terapeut?

  Läs mer
 • 11/03/2022 - Anna 0 Kommentarer
  Recensioner från våra elever

  “I stort riktigt bra och inspirerande. Inspirerande att få kunskaperna och jag ser verkigen frm emot att få hjälpa andra människor” /ATU åk 1 elev

   

  “Jag är nöjd och har ingenting att “klaga” på. Adekvata ämnen att lära sig och möjlighet till bred kunskap erbjuds. Jag upplever att utbildningen är väl genomtänkt med ett pegagogiskt upplägg och en tydlig struktur” /ATU åk 2 elev

   

  “Jag är mycket nöjd med utbildningen. Mycket ny kunskap som kommer till användning i mitt yrke. En ökad förståelse för SRS/ångest syndrom samt hur man behandlar. Det enda jag saknat är fysiska möten under pandemin. Det har gått bra med gruppdagar och seminarier på nätet, men det påverkar diskussionen och kvalitén på samtalen…” /ATU åk 3 elev

  Läs mer
 • 11/03/2022 - Jessica Hjert Flod 0 Kommentarer
  Aldrig för sent att vända blad

  Företaget Eva jobbade för gick i konkurs och Eva bestämde sig ganska snart därefter att stå på egna ben.

   

  Eva är en av Bergströms tidigare elever har gått från att arbeta som grafiker till att driva eget som terapeut. Det var en tidningsartikel som var vägen in i den terapeutiska branschen för Eva. Artikeln handlade om en coach som berättade om en livsförändring vilket gjorde Eva så pass inspirerad att hon själv valde att gå till en coach. Väl där blev inte Eva besviken, tvärtom, mer tilltalad och lockad av arbetet vilket ledde till att hon själv utbildade sig till coach.

  ”Jag gick 10 ggr till en coach och sedan visste jag vad jag ville göra med mitt liv”.
  Efter sin coachutbildning startade Eva eget företag som säljcoach, Eva berättar att det ibland kunde kännas motigt att sälja, men själva coachingen, den tröttnade hon inte på. När ett arbete som jobbcoach dök upp var Eva inte sen att haka på och här passande hon som handen i handsken. Dock märkte hon redan tidigt i arbetet att personerna hon träffade ofta mådde psykisk dåligt, och att de kunde stå i kö för att få hjälp under väldigt lång tid. “Det var sköra människor, inte sällan led de av både ångest och depression”. Trots att Eva trivdes bra på sitt arbete kändes branschen osäker och när en väninna berättade om hur hon blivit hjälpt av en KBT-terapeut blev Eva återigen nyfiken, läste på och bestämde sig för att gå en utbildning.

  Att Eva är nyfiken och driftig råder ingen tvivel om men hon bär också ett stort mod, hur vågade du satsa på utbildningen, frågade jag. Eva var 56 år när hon började läsa till KBT-terapeut och visst hade hon tankar om att han kanske var för gammal. Jag är en känslomänniska, svarar hon, jag kör bara, tänker inte så mycket. Jag sålde min bil för att lösa finansieringen.

  Att hon valde att utbilda sig till KBT-terapeut är inget hon ångrar. Mitt yrkesval har idag gjort att jag kan jobba med de svåraste fallen. Jag känner mig tryggare i mitt jobb och även om jag i mitt företag inte arbetar med regelrätt behandling kan jag tipsa dem om att gå till en terapeut, ge dem en lapp om tankefällor eller säga till dem att de förmodligen lider av en depression. Hennes kunskapsbank har blivit större, och den delar hon givmilt med sig utav.

   

   


  Eva bär inte bara mod att byta riktning mitt i livet, från grafisk design till samtal, eller till att hoppa på nya utbildningar. Hon har nu efter sin utbildning till KBT-terapeut hos Bergströms nu återigen startat ett företag. ”Jag gjorde en affärsplan och sökte starta eget bidrag” berättar Eva.

  Vad gör du i dag i ditt företag, frågar jag. Eva berättar att hon fortsatt jobbar med coaching som underkonsult åt arbetsförmedlingen. Hon jobbar också med karriärrådgivning och är utbildad alkohol- och drogterapeut och erbjuder rehabliteringspaket till företag.

  Man kan hjälpa människor bara genom att lyssna, säger Eva. Men också genom att ställa rätt frågor.

  Jag blir fylld av inspiration och värme efter vårt samtal och tar med mig att det aldrig är fel att byta riktning i livet, tvärtom. Och något jag också påminns om är att även om livet ibland visar på hinder och motstånd, så som uppsägningar eller brister i ekonomin, så finns det alltid lösningar. Så som att tex sälja sin bil och som att starta eget.

  Något jag tar med mig från vårt samtal är att det aldrig är försent att vända blad. Vi har varje dag möjligheten att starta upp från ett tomt blad, oavsett ålder och omständigheter <3

  Tack Eva för vårt samtal och lycka till med ditt företag.

  Läs mer
 • 07/01/2022 - Anna 0 Kommentarer
  sfKBT

  Bergströms KBT steg-1 utbildning är sedan 2019 auktoriserad av sfKBT.

  https://www.sfkbt.se/
   

  Läs mer
 • 13/09/2021 - Jessica Hjert Flod 0 Kommentarer
  Självomhändertagande för dig som tar hand om andra

  Att arbeta med människor som mår dåligt är ofta krävande, och inom socialt arbete, där man arbetar med att ta hand om andra. Är det lätt att glömma bort att ta hand om sig själv. För att orka med och hålla på lång sikt är det därför viktigt att ta hand om sig själv och få återhämtning.

  Läs mer
 • 06/09/2021 - Jessica Hjert Flod 0 Kommentarer
  Poddtips

  Intresserad av terapi och/eller av att starta upp en egen praktik? Här kommer lite poddtips på ämnet:

  The adult chair
  The grow your privat practice show
  The private practice startup podcast
  Private practice workshop
  The therapist experience
  Vilka är dina favoritpoddar?
   

  Läs mer
 • 30/08/2021 - Jessica Hjert Flod 0 Kommentarer
  Elever söker utbildningsklienter -vill du går i terapi?

  Eleverna på Bergströms tar sina två sista terminer emot patienter under handledning. Nu söker några av våra elever efter klienter. Så är du nyfiken på att gå i terapi eller känner någon som är i behov av det. Anmäl då gärna ditt intresse! Terapin kan ske online, det spelar därför ingen roll vart du bor och man har vanligtvis 10-12 träffar under ca 45 minuter för en lägre utbildningskostnad.

  Så känner du någon som önskar hjälp med någon form av fobi, lättare depression, ångestproblematik, sorg, stress, skilsmässa, utmattning eller sviktande självförtroende är du välkommen att höra av dig till mig på jessica.h@bergstroms.org eller maria.b@bergstroms.org för mer information.
   
  Dela gärna!

  Läs mer
 • 09/08/2021 - Jessica Hjert Flod 0 Kommentarer
  Höstens träffar

  Speciella tider kräver speciella lösningar och fortfarande får vi påminna oss om att allt inte är som vanligt. När pandemin slog till fick Bergströms likt många andra företag ställa om. Den digitala lösningen är således ganska ny för oss och var inget varken elever eller lärare önskade. Vi är medvetna om att det kan bli teknikstrul, att sammanhållningen i klassen inte växer sig lika stark online och att det ibland kan vara svårt att hålla koncentrationen sittande stirrandes på en dator.

  Trots att vi ser en förbättring av coronaläget (just nu), kan vi inte tvinga människor att fysiskt vara på plats som vi gjorde förr. Vi hyser stor respekt för corona, men också för våra lärare och elever. Till hösten kommer vi därför att erbjuda träffar både på plats och digitalt. Men vet att det samtidigt inte blir detsamma eftersom vissa kommer att välja digitala möten framför fysiska och tvärtom.Vi försöker att tillfredsställa era önskemål och behov men i nuläget är det svårt då alla vill olika och vi inte kan ställa för höga krav.

  Läs mer
 • 02/08/2021 - Jessica Hjert Flod 0 Kommentarer
  Köp och sälj studentlitteratur

  Vi vet att det kan vara kostsamt med all litteratur när man utbildar sig. Därför vill vi gärna tipsa dig om att köpa begagnad kurslitteratur på tex:

  Studentapan.se
  Campusbokhandeln
  Kurslitteratur.se
  Ett annat sätt att minska kostnaderna är att låna böcker på ditt bibliotek eller på ditt närmsta universitetsbibliotek. Du kan också komma överens med kurskamrater vilka böcker ni var och en ska köpa och sedan låna av varandra. Ett tips kan vara att köpa de böcker du känner dig mest intresserad av och tror att du kommer att ha nytta av i framtiden och försöka låna resten. Några av böckerna finns också tillgängliga som e-böcker vilket både minskar kostnaden och platsen i bokhyllan.

  Har du andra tips när det kommer till kurslitteratur? Dela gärna med dig i en kommentar (eller till en klasskamrat) ☺️.

  Läs mer
 • Psykoterapi
  17/06/2024 0 Kommentarer
  En Djupdykning i Psykoterapi: Vad Varje Blivande Terapeut Bör Veta

  Psykoterapi är en mångfacetterad disciplin som spänner över olika teoretiska tillvägagångssätt och praktiker för att behandla psykiska störningar och främja psykisk hälsa. I denna artikel kommer vi att utforska de olika aspekterna av psykoterapi, inklusive de mest effektiva terapiformerna, utbildningsvägar och yrkesroller inom fältet. Texten syftar till att vara en omfattande guide för blivande psykoterapeuter, såväl som för de som utbildar dem.

  Läs mer
 • Ångesthantering
  17/06/2024 0 Kommentarer
  Ångesthantering: En Grundlig Guide för Blivande A-terapeuter

  Ångesthantering är en kritisk kompetens för många terapeuter, särskilt för de som önskar specialisera sig som A-terapeuter—terapeuter fokuserade på ångeststörningar. Denna artikel är designad för att ge en omfattande översikt över ångesthantering, dess teoretiska grunder, praktiska tillämpningar och utbildningsvägar för blivande A-terapeuter. Genom att förstå och behärska ångesthantering kan terapeuter erbjuda effektiv hjälp till klienter som kämpar med ångest och förbättra deras livskvalitet markant.

  Läs mer
 • Utbildning till Beroendeterapeut
  06/05/2024 0 Kommentarer
  Utbildning till Beroendeterapeut

  Beroendeterapi är ett specialiserat område som fokuserar på behandling av individer som kämpar med olika former av beroende, inklusive drog-, alkohol-, spel- och beteendemässiga beroenden. I denna artikel kommer vi att utforska vad det innebär att vara en beroendeterapeut, vilka utbildningar och kvalifikationer som krävs, samt vilka färdigheter och tekniker som är viktiga i yrket.

  Kontakta oss

  Läs mer
 • 01/08/2022 - Jessica 0 Kommentarer
  Drömmer du om att bli KBT-terapeut?

  Grundläggande psykoterapiutbildning, KBT steg 1
  En grundutbildning i KBT kompletterar många andra yrken och är också grund för legitimationsgrundande utbildningar i psykoterapi.

  Läs mer
 • 14/06/2022 - Jessica 0 Kommentarer
  KBT steg ett i Göteborg!

  Drömmer du om att bli terapeut?

  Läs mer
 • 11/03/2022 - Anna 0 Kommentarer
  Recensioner från våra elever

  “I stort riktigt bra och inspirerande. Inspirerande att få kunskaperna och jag ser verkigen frm emot att få hjälpa andra människor” /ATU åk 1 elev

   

  “Jag är nöjd och har ingenting att “klaga” på. Adekvata ämnen att lära sig och möjlighet till bred kunskap erbjuds. Jag upplever att utbildningen är väl genomtänkt med ett pegagogiskt upplägg och en tydlig struktur” /ATU åk 2 elev

   

  “Jag är mycket nöjd med utbildningen. Mycket ny kunskap som kommer till användning i mitt yrke. En ökad förståelse för SRS/ångest syndrom samt hur man behandlar. Det enda jag saknat är fysiska möten under pandemin. Det har gått bra med gruppdagar och seminarier på nätet, men det påverkar diskussionen och kvalitén på samtalen…” /ATU åk 3 elev

  Läs mer
 • 11/03/2022 - Jessica Hjert Flod 0 Kommentarer
  Aldrig för sent att vända blad

  Företaget Eva jobbade för gick i konkurs och Eva bestämde sig ganska snart därefter att stå på egna ben.

   

  Eva är en av Bergströms tidigare elever har gått från att arbeta som grafiker till att driva eget som terapeut. Det var en tidningsartikel som var vägen in i den terapeutiska branschen för Eva. Artikeln handlade om en coach som berättade om en livsförändring vilket gjorde Eva så pass inspirerad att hon själv valde att gå till en coach. Väl där blev inte Eva besviken, tvärtom, mer tilltalad och lockad av arbetet vilket ledde till att hon själv utbildade sig till coach.

  ”Jag gick 10 ggr till en coach och sedan visste jag vad jag ville göra med mitt liv”.
  Efter sin coachutbildning startade Eva eget företag som säljcoach, Eva berättar att det ibland kunde kännas motigt att sälja, men själva coachingen, den tröttnade hon inte på. När ett arbete som jobbcoach dök upp var Eva inte sen att haka på och här passande hon som handen i handsken. Dock märkte hon redan tidigt i arbetet att personerna hon träffade ofta mådde psykisk dåligt, och att de kunde stå i kö för att få hjälp under väldigt lång tid. “Det var sköra människor, inte sällan led de av både ångest och depression”. Trots att Eva trivdes bra på sitt arbete kändes branschen osäker och när en väninna berättade om hur hon blivit hjälpt av en KBT-terapeut blev Eva återigen nyfiken, läste på och bestämde sig för att gå en utbildning.

  Att Eva är nyfiken och driftig råder ingen tvivel om men hon bär också ett stort mod, hur vågade du satsa på utbildningen, frågade jag. Eva var 56 år när hon började läsa till KBT-terapeut och visst hade hon tankar om att han kanske var för gammal. Jag är en känslomänniska, svarar hon, jag kör bara, tänker inte så mycket. Jag sålde min bil för att lösa finansieringen.

  Att hon valde att utbilda sig till KBT-terapeut är inget hon ångrar. Mitt yrkesval har idag gjort att jag kan jobba med de svåraste fallen. Jag känner mig tryggare i mitt jobb och även om jag i mitt företag inte arbetar med regelrätt behandling kan jag tipsa dem om att gå till en terapeut, ge dem en lapp om tankefällor eller säga till dem att de förmodligen lider av en depression. Hennes kunskapsbank har blivit större, och den delar hon givmilt med sig utav.

   

   


  Eva bär inte bara mod att byta riktning mitt i livet, från grafisk design till samtal, eller till att hoppa på nya utbildningar. Hon har nu efter sin utbildning till KBT-terapeut hos Bergströms nu återigen startat ett företag. ”Jag gjorde en affärsplan och sökte starta eget bidrag” berättar Eva.

  Vad gör du i dag i ditt företag, frågar jag. Eva berättar att hon fortsatt jobbar med coaching som underkonsult åt arbetsförmedlingen. Hon jobbar också med karriärrådgivning och är utbildad alkohol- och drogterapeut och erbjuder rehabliteringspaket till företag.

  Man kan hjälpa människor bara genom att lyssna, säger Eva. Men också genom att ställa rätt frågor.

  Jag blir fylld av inspiration och värme efter vårt samtal och tar med mig att det aldrig är fel att byta riktning i livet, tvärtom. Och något jag också påminns om är att även om livet ibland visar på hinder och motstånd, så som uppsägningar eller brister i ekonomin, så finns det alltid lösningar. Så som att tex sälja sin bil och som att starta eget.

  Något jag tar med mig från vårt samtal är att det aldrig är försent att vända blad. Vi har varje dag möjligheten att starta upp från ett tomt blad, oavsett ålder och omständigheter <3

  Tack Eva för vårt samtal och lycka till med ditt företag.

  Läs mer
 • 07/01/2022 - Anna 0 Kommentarer
  sfKBT

  Bergströms KBT steg-1 utbildning är sedan 2019 auktoriserad av sfKBT.

  https://www.sfkbt.se/
   

  Läs mer
 • 13/09/2021 - Jessica Hjert Flod 0 Kommentarer
  Självomhändertagande för dig som tar hand om andra

  Att arbeta med människor som mår dåligt är ofta krävande, och inom socialt arbete, där man arbetar med att ta hand om andra. Är det lätt att glömma bort att ta hand om sig själv. För att orka med och hålla på lång sikt är det därför viktigt att ta hand om sig själv och få återhämtning.

  Läs mer
 • 06/09/2021 - Jessica Hjert Flod 0 Kommentarer
  Poddtips

  Intresserad av terapi och/eller av att starta upp en egen praktik? Här kommer lite poddtips på ämnet:

  The adult chair
  The grow your privat practice show
  The private practice startup podcast
  Private practice workshop
  The therapist experience
  Vilka är dina favoritpoddar?
   

  Läs mer
 • 30/08/2021 - Jessica Hjert Flod 0 Kommentarer
  Elever söker utbildningsklienter -vill du går i terapi?

  Eleverna på Bergströms tar sina två sista terminer emot patienter under handledning. Nu söker några av våra elever efter klienter. Så är du nyfiken på att gå i terapi eller känner någon som är i behov av det. Anmäl då gärna ditt intresse! Terapin kan ske online, det spelar därför ingen roll vart du bor och man har vanligtvis 10-12 träffar under ca 45 minuter för en lägre utbildningskostnad.

  Så känner du någon som önskar hjälp med någon form av fobi, lättare depression, ångestproblematik, sorg, stress, skilsmässa, utmattning eller sviktande självförtroende är du välkommen att höra av dig till mig på jessica.h@bergstroms.org eller maria.b@bergstroms.org för mer information.
   
  Dela gärna!

  Läs mer
 • 09/08/2021 - Jessica Hjert Flod 0 Kommentarer
  Höstens träffar

  Speciella tider kräver speciella lösningar och fortfarande får vi påminna oss om att allt inte är som vanligt. När pandemin slog till fick Bergströms likt många andra företag ställa om. Den digitala lösningen är således ganska ny för oss och var inget varken elever eller lärare önskade. Vi är medvetna om att det kan bli teknikstrul, att sammanhållningen i klassen inte växer sig lika stark online och att det ibland kan vara svårt att hålla koncentrationen sittande stirrandes på en dator.

  Trots att vi ser en förbättring av coronaläget (just nu), kan vi inte tvinga människor att fysiskt vara på plats som vi gjorde förr. Vi hyser stor respekt för corona, men också för våra lärare och elever. Till hösten kommer vi därför att erbjuda träffar både på plats och digitalt. Men vet att det samtidigt inte blir detsamma eftersom vissa kommer att välja digitala möten framför fysiska och tvärtom.Vi försöker att tillfredsställa era önskemål och behov men i nuläget är det svårt då alla vill olika och vi inte kan ställa för höga krav.

  Läs mer
 • 02/08/2021 - Jessica Hjert Flod 0 Kommentarer
  Köp och sälj studentlitteratur

  Vi vet att det kan vara kostsamt med all litteratur när man utbildar sig. Därför vill vi gärna tipsa dig om att köpa begagnad kurslitteratur på tex:

  Studentapan.se
  Campusbokhandeln
  Kurslitteratur.se
  Ett annat sätt att minska kostnaderna är att låna böcker på ditt bibliotek eller på ditt närmsta universitetsbibliotek. Du kan också komma överens med kurskamrater vilka böcker ni var och en ska köpa och sedan låna av varandra. Ett tips kan vara att köpa de böcker du känner dig mest intresserad av och tror att du kommer att ha nytta av i framtiden och försöka låna resten. Några av böckerna finns också tillgängliga som e-böcker vilket både minskar kostnaden och platsen i bokhyllan.

  Har du andra tips när det kommer till kurslitteratur? Dela gärna med dig i en kommentar (eller till en klasskamrat) ☺️.

  Läs mer
 • Psykoterapi
  17/06/2024 0 Kommentarer
  En Djupdykning i Psykoterapi: Vad Varje Blivande Terapeut Bör Veta

  Psykoterapi är en mångfacetterad disciplin som spänner över olika teoretiska tillvägagångssätt och praktiker för att behandla psykiska störningar och främja psykisk hälsa. I denna artikel kommer vi att utforska de olika aspekterna av psykoterapi, inklusive de mest effektiva terapiformerna, utbildningsvägar och yrkesroller inom fältet. Texten syftar till att vara en omfattande guide för blivande psykoterapeuter, såväl som för de som utbildar dem.

  Läs mer
 • Ångesthantering
  17/06/2024 0 Kommentarer
  Ångesthantering: En Grundlig Guide för Blivande A-terapeuter

  Ångesthantering är en kritisk kompetens för många terapeuter, särskilt för de som önskar specialisera sig som A-terapeuter—terapeuter fokuserade på ångeststörningar. Denna artikel är designad för att ge en omfattande översikt över ångesthantering, dess teoretiska grunder, praktiska tillämpningar och utbildningsvägar för blivande A-terapeuter. Genom att förstå och behärska ångesthantering kan terapeuter erbjuda effektiv hjälp till klienter som kämpar med ångest och förbättra deras livskvalitet markant.

  Läs mer
 • Utbildning till Beroendeterapeut
  06/05/2024 0 Kommentarer
  Utbildning till Beroendeterapeut

  Beroendeterapi är ett specialiserat område som fokuserar på behandling av individer som kämpar med olika former av beroende, inklusive drog-, alkohol-, spel- och beteendemässiga beroenden. I denna artikel kommer vi att utforska vad det innebär att vara en beroendeterapeut, vilka utbildningar och kvalifikationer som krävs, samt vilka färdigheter och tekniker som är viktiga i yrket.

  Kontakta oss

  Läs mer
 • 01/08/2022 - Jessica 0 Kommentarer
  Drömmer du om att bli KBT-terapeut?

  Grundläggande psykoterapiutbildning, KBT steg 1
  En grundutbildning i KBT kompletterar många andra yrken och är också grund för legitimationsgrundande utbildningar i psykoterapi.

  Läs mer
 • 14/06/2022 - Jessica 0 Kommentarer
  KBT steg ett i Göteborg!

  Drömmer du om att bli terapeut?

  Läs mer
 • 11/03/2022 - Anna 0 Kommentarer
  Recensioner från våra elever

  “I stort riktigt bra och inspirerande. Inspirerande att få kunskaperna och jag ser verkigen frm emot att få hjälpa andra människor” /ATU åk 1 elev

   

  “Jag är nöjd och har ingenting att “klaga” på. Adekvata ämnen att lära sig och möjlighet till bred kunskap erbjuds. Jag upplever att utbildningen är väl genomtänkt med ett pegagogiskt upplägg och en tydlig struktur” /ATU åk 2 elev

   

  “Jag är mycket nöjd med utbildningen. Mycket ny kunskap som kommer till användning i mitt yrke. En ökad förståelse för SRS/ångest syndrom samt hur man behandlar. Det enda jag saknat är fysiska möten under pandemin. Det har gått bra med gruppdagar och seminarier på nätet, men det påverkar diskussionen och kvalitén på samtalen…” /ATU åk 3 elev

  Läs mer
 • 11/03/2022 - Jessica Hjert Flod 0 Kommentarer
  Aldrig för sent att vända blad

  Företaget Eva jobbade för gick i konkurs och Eva bestämde sig ganska snart därefter att stå på egna ben.

   

  Eva är en av Bergströms tidigare elever har gått från att arbeta som grafiker till att driva eget som terapeut. Det var en tidningsartikel som var vägen in i den terapeutiska branschen för Eva. Artikeln handlade om en coach som berättade om en livsförändring vilket gjorde Eva så pass inspirerad att hon själv valde att gå till en coach. Väl där blev inte Eva besviken, tvärtom, mer tilltalad och lockad av arbetet vilket ledde till att hon själv utbildade sig till coach.

  ”Jag gick 10 ggr till en coach och sedan visste jag vad jag ville göra med mitt liv”.
  Efter sin coachutbildning startade Eva eget företag som säljcoach, Eva berättar att det ibland kunde kännas motigt att sälja, men själva coachingen, den tröttnade hon inte på. När ett arbete som jobbcoach dök upp var Eva inte sen att haka på och här passande hon som handen i handsken. Dock märkte hon redan tidigt i arbetet att personerna hon träffade ofta mådde psykisk dåligt, och att de kunde stå i kö för att få hjälp under väldigt lång tid. “Det var sköra människor, inte sällan led de av både ångest och depression”. Trots att Eva trivdes bra på sitt arbete kändes branschen osäker och när en väninna berättade om hur hon blivit hjälpt av en KBT-terapeut blev Eva återigen nyfiken, läste på och bestämde sig för att gå en utbildning.

  Att Eva är nyfiken och driftig råder ingen tvivel om men hon bär också ett stort mod, hur vågade du satsa på utbildningen, frågade jag. Eva var 56 år när hon började läsa till KBT-terapeut och visst hade hon tankar om att han kanske var för gammal. Jag är en känslomänniska, svarar hon, jag kör bara, tänker inte så mycket. Jag sålde min bil för att lösa finansieringen.

  Att hon valde att utbilda sig till KBT-terapeut är inget hon ångrar. Mitt yrkesval har idag gjort att jag kan jobba med de svåraste fallen. Jag känner mig tryggare i mitt jobb och även om jag i mitt företag inte arbetar med regelrätt behandling kan jag tipsa dem om att gå till en terapeut, ge dem en lapp om tankefällor eller säga till dem att de förmodligen lider av en depression. Hennes kunskapsbank har blivit större, och den delar hon givmilt med sig utav.

   

   


  Eva bär inte bara mod att byta riktning mitt i livet, från grafisk design till samtal, eller till att hoppa på nya utbildningar. Hon har nu efter sin utbildning till KBT-terapeut hos Bergströms nu återigen startat ett företag. ”Jag gjorde en affärsplan och sökte starta eget bidrag” berättar Eva.

  Vad gör du i dag i ditt företag, frågar jag. Eva berättar att hon fortsatt jobbar med coaching som underkonsult åt arbetsförmedlingen. Hon jobbar också med karriärrådgivning och är utbildad alkohol- och drogterapeut och erbjuder rehabliteringspaket till företag.

  Man kan hjälpa människor bara genom att lyssna, säger Eva. Men också genom att ställa rätt frågor.

  Jag blir fylld av inspiration och värme efter vårt samtal och tar med mig att det aldrig är fel att byta riktning i livet, tvärtom. Och något jag också påminns om är att även om livet ibland visar på hinder och motstånd, så som uppsägningar eller brister i ekonomin, så finns det alltid lösningar. Så som att tex sälja sin bil och som att starta eget.

  Något jag tar med mig från vårt samtal är att det aldrig är försent att vända blad. Vi har varje dag möjligheten att starta upp från ett tomt blad, oavsett ålder och omständigheter <3

  Tack Eva för vårt samtal och lycka till med ditt företag.

  Läs mer
 • 07/01/2022 - Anna 0 Kommentarer
  sfKBT

  Bergströms KBT steg-1 utbildning är sedan 2019 auktoriserad av sfKBT.

  https://www.sfkbt.se/
   

  Läs mer
 • 13/09/2021 - Jessica Hjert Flod 0 Kommentarer
  Självomhändertagande för dig som tar hand om andra

  Att arbeta med människor som mår dåligt är ofta krävande, och inom socialt arbete, där man arbetar med att ta hand om andra. Är det lätt att glömma bort att ta hand om sig själv. För att orka med och hålla på lång sikt är det därför viktigt att ta hand om sig själv och få återhämtning.

  Läs mer
 • 06/09/2021 - Jessica Hjert Flod 0 Kommentarer
  Poddtips

  Intresserad av terapi och/eller av att starta upp en egen praktik? Här kommer lite poddtips på ämnet:

  The adult chair
  The grow your privat practice show
  The private practice startup podcast
  Private practice workshop
  The therapist experience
  Vilka är dina favoritpoddar?
   

  Läs mer
 • 30/08/2021 - Jessica Hjert Flod 0 Kommentarer
  Elever söker utbildningsklienter -vill du går i terapi?

  Eleverna på Bergströms tar sina två sista terminer emot patienter under handledning. Nu söker några av våra elever efter klienter. Så är du nyfiken på att gå i terapi eller känner någon som är i behov av det. Anmäl då gärna ditt intresse! Terapin kan ske online, det spelar därför ingen roll vart du bor och man har vanligtvis 10-12 träffar under ca 45 minuter för en lägre utbildningskostnad.

  Så känner du någon som önskar hjälp med någon form av fobi, lättare depression, ångestproblematik, sorg, stress, skilsmässa, utmattning eller sviktande självförtroende är du välkommen att höra av dig till mig på jessica.h@bergstroms.org eller maria.b@bergstroms.org för mer information.
   
  Dela gärna!

  Läs mer
 • 09/08/2021 - Jessica Hjert Flod 0 Kommentarer
  Höstens träffar

  Speciella tider kräver speciella lösningar och fortfarande får vi påminna oss om att allt inte är som vanligt. När pandemin slog till fick Bergströms likt många andra företag ställa om. Den digitala lösningen är således ganska ny för oss och var inget varken elever eller lärare önskade. Vi är medvetna om att det kan bli teknikstrul, att sammanhållningen i klassen inte växer sig lika stark online och att det ibland kan vara svårt att hålla koncentrationen sittande stirrandes på en dator.

  Trots att vi ser en förbättring av coronaläget (just nu), kan vi inte tvinga människor att fysiskt vara på plats som vi gjorde förr. Vi hyser stor respekt för corona, men också för våra lärare och elever. Till hösten kommer vi därför att erbjuda träffar både på plats och digitalt. Men vet att det samtidigt inte blir detsamma eftersom vissa kommer att välja digitala möten framför fysiska och tvärtom.Vi försöker att tillfredsställa era önskemål och behov men i nuläget är det svårt då alla vill olika och vi inte kan ställa för höga krav.

  Läs mer
 • 02/08/2021 - Jessica Hjert Flod 0 Kommentarer
  Köp och sälj studentlitteratur

  Vi vet att det kan vara kostsamt med all litteratur när man utbildar sig. Därför vill vi gärna tipsa dig om att köpa begagnad kurslitteratur på tex:

  Studentapan.se
  Campusbokhandeln
  Kurslitteratur.se
  Ett annat sätt att minska kostnaderna är att låna böcker på ditt bibliotek eller på ditt närmsta universitetsbibliotek. Du kan också komma överens med kurskamrater vilka böcker ni var och en ska köpa och sedan låna av varandra. Ett tips kan vara att köpa de böcker du känner dig mest intresserad av och tror att du kommer att ha nytta av i framtiden och försöka låna resten. Några av böckerna finns också tillgängliga som e-böcker vilket både minskar kostnaden och platsen i bokhyllan.

  Har du andra tips när det kommer till kurslitteratur? Dela gärna med dig i en kommentar (eller till en klasskamrat) ☺️.

  Läs mer